سندرم التهابی چند سیستمی در کودکان (MIS-C)
پزشکان خاطرنشان کردهاند که برخی از کودکان ممکن است وضعیتی به نام سندرم التهابی چند سیستمی یا MIS-C را پس از عفونت با ویروس کرونا تجربه کنند.
اگر فرزند شما تب ۳۹.۴ درجه سانتی گراد یا بیشتر را تجربه کرد که بیش از ۲۴ ساعت طول کشید و حداقل یکی از علائم زیر را تجربه کرد، فوراً با پزشک خانواده یا پزشک اطفال خود تماس بگیرید:
- ضعف یا خستگی یا کوفتگی غیرمعمول(غیرعادی)
- خارش و کهیر قرمز
- دردهای شکمی (شکم)
- استفراغ و اسهال
- لب های قرمز و ترک خورده
- چشمان قرمز
- دست ها یا پاهای متورم
کودکان با شرایط پزشکی
چگونه کودکان دچار نقص ایمنی می توانند مراقبت های مورد نیاز خود را دریافت کنند؟
Lexie DeLone ، متخصص زندگی کودک در مرکز کودکان جان هاپکینز ، میگوید: «تیم مراقبت از کودک شما منبع اصلی و در واقع اولین جاییت که شما باید به آن اعتماد کرده و مراجعه کنید. اشکالی ندارد که از پزشک کودک خود بپرسید که چه اقدامات خاصی را برای ارائه درمان برای فرزند شما در حین پیشگیری از کووید-۱۹ انجام میدهند و اینکه آیا واکسیناسیون کودک شما کافی است یا خیر.
برخی از بازدیدهای مطب و پیگیریها ممکن است بتواند به پزشکی از راه دور سپرده شود، اما سایر درمانها به حضور فیزیکی کودک شما نیاز دارند. دلون می گوید: «والدین می توانند به کودکان یادآوری کنند که درمان آنها برای حفظ سلامت آنها مهم است. “کودکان و نوجوانان بزرگتر ممکن است از این واقعیت آگاه باشند که در صورت مواجهه با ویروس، بدن آنها برای مبارزه با ویروس دشوارتر خواهد بود.
والدین میتوانند به آنها اطمینان دهند که بیمارستانها از آسیبپذیریهای بیماران آگاه هستند و آماده هستند و از پیشگیریهای لازم استفاده میکنند.»
آسم: کودکان مبتلا به آسم ممکن است علائم شدیدتری از COVID-19 یا هر بیماری تنفسی دیگری از جمله آنفولانزا داشته باشند. هیچ نشانه ای وجود ندارد که بیشتر کودکان مبتلا به آسم علائم شدید ناشی از ویروس کرونا را تجربه کنند، اما آنها را با دقت مشاهده کنید و در صورت بروز علائم، با پزشک کودک تماس بگیرید تا مراحل بعدی را بررسی کند و در صورت نیاز ارزیابی مناسب را ترتیب دهد. داروهای کودک خود را دوباره پر کنید ( حواستان باشد که داروی کودک برای موارد ضروری همواره در دسترس و کافی است) و مراقب باشید تا از مواردی که باعث حملات آسم در کودک شما می شود جلوگیری کنید.
دیابت: کنترل قند خون کلیدی است. انتظار نمی رود کودکان مبتلا به دیابت که به خوبی مدیریت شده اند بیشتر مستعد ابتلا به کووید-۱۹ باشند. اما دیابت کنترل نشده می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند، بنابراین والدین و پزشکان باید به دقت این کودکان را برای علائم و نشانه هایی که ممکن است نیاز به ارزیابی داشته باشند، تحت نظر داشته باشند.
کووید در نوزادان و کودکان: علائم و پیشگیری
چگونه از کودکان خود در برابر ویروس کرونا و COVID-19 محافظت کنیم؟
از فرزندتان بخواهید برای کووید واکسینه شود
کارشناسان، از جمله متخصصان جانز هاپکینز، بر این باورند که واکسیناسیون کودکان برای کووید-۱۹ فواید زیادی دارد. CDC واکسن را برای کودکان ۵ سال و بالاتر توصیه می کند. درباره واکسن COVID-19 و آنچه والدین باید بدانند بیشتر بیاموزید .
میلستون میگوید برای کودکانی که خیلی کم سن و سال هستند و نمیتوانند برای کووید-۱۹ واکسینه شوند، بهترین راه برای ایمن نگهداشتن آنها این است که از قرار گرفتن آنها در معرض افرادی که به ویروس کرونا مبتلا هستند (یا ممکن است در معرض ابتلا باشند) از جمله اعضای خانواده خودداری کنند. در اینجا سه تا از بهترین راهها برای محافظت از کودکان در برابر عفونت آورده شده است.
فاصله فیزیکی را رعایت کنید
هرچه فرزندان شما با افراد بیشتری در تماس باشند و مدت زمان تماس طولانیتر باشد، خطر ابتلا به ویروس کرونا بیشتر میشود.
- کودکان باید حداقل ۱.۵ متر از دیگران خارج از خانه خود فاصله بگیرند.
- مهد کودک و مدارس (اگر باز هستند) را بررسی کنید تا مطمئن شوید که اقدامات فاصله گذاری فیزیکی وجود دارد.
- بازی حضوری با کودکان دیگر را محدود کنید و مطمئن شوید که کودکان به درستی از ماسک استفاده می کنند.
- اطمینان حاصل کنید که کودکان از تماس نزدیک با کودکان و بزرگسالانی که آسیب پذیر هستند، مانند آنهایی که شرایط سلامتی دارند، محدود می شود.
استفاده از ماسک
نوع دلتا بسیار مسری در حال گردش است. استفاده از ماسک از انتشار و شیوع ویروس جلوگیری می کند. این یکی از دلایلی است که چرا مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) و آکادمی اطفال آمریکا ماسک زدن را برای کودکان را توصیه می کنند، حتی برای کسانی که به طور کامل واکسینه شده اند. داده ها همچنان از ارزش پوشش در مدارس برای جلوگیری از عفونت حمایت می کنند. میلستون پیشنهاد میکند که والدین به بچههای کوچکتر کمک کنند قبل از بازگشت به مدرسه، ماسک زدن را تمرین کنند تا بچهها راحت از آنها در کلاس استفاده کنند.
بهداشت دست
بچه ها باید دست های خود را بعد از استفاده از حمام، عطسه، سرفه یا فین کردن و تمیز کردن بینی، قبل از غذا خوردن (حتی میان وعده ها) و بلافاصله پس از ورود به داخل از بازی در فضای باز، بشویید.
میلستون به والدین توصیه می کند که به کودکان آموزش دهند که دست های خود را به طور مرتب با آب گرم و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویند. او میگوید: «آنها میتوانند با خواندن آهنگهای کودکانه که حدود ۲۰ ثانیه طول میکشد، زمان را اندازه گیری کنند.» اگر آب و صابون در دسترس نباشد، بهترین گزینه بعدی ضدعفونی کننده دست حاوی حداقل ۶۰ درصد الکل است.
بچه هایی که مخالفت می کنند
«اگر فرزندتان از شستن دستهایش امتناع میکند یا وقتی از او خواسته میشود خیلی ناراحت میشود، ممکن است برای جشن گرفتن هر بار که دستهایش را میشویند، پاداش کوچکی مانند برچسب به او بدهید. آنها را به خاطر انجام یک کار واقعا خوب در حین شستن دستانشان تعریف کنید.» همچنین زمانی که والدین با شستن مکرر دست های خود الگو قرار می دهند کمک می کند.( بیاد داشته باشید که شما به عنوان پدر و مادر قبلا پاداش و برچسب دادن به کودک را امتحان کرده اید و جواب داده است.)
اگرچه در بیشتر موارد COVID-19 عواقب سلامتی کمتری نسبت به بزرگسالان برای کودکان دارد، مهم است که از ابتلا در کودکان جلوگیری شود. در اینجا نحوه کمک والدین و سرپرستان آمده است:
تمام کارتهای واکسن خود را دریافت کنید.:
اطمینان حاصل کنید که همه اعضای خانواده به محض واجد شرایط بودن، واکسن کووید-۱۹ را دریافت می کنند، و همین امر در مورد واکسن آنفولانزا و سایر واکسیناسیون ها نیز صدق می کند .
با احتیاط سرفه و عطسه کنید.
«همه اعضای خانواده را تشویق کنید که به جای دستهایشان، در میان آرنجشان و با استفاده از دستمال کاغذی سرفه و عطسه کنند و بعد از هر بار این اتفاق دستهای خود را بشویند و دستمال کاغذی را دور بیندازید.
دست ها را از صورت دور نگه دارید:
والدین باید به کودکان یادآوری کنند که تا حد امکان از دست زدن به صورت خود اجتناب کنند. میلستون میگوید اگر بچهها اسباببازی حمل کنند که دستهایشان را مشغول کند، میتواند کمک کند، اما او خاطرنشان میکند که والدین باید آن اسباببازیها را مرتب بشویند.
همه چیز را تمیز نگه دارید:
اسباببازیها و سطوحی را که کودکتان مرتباً لمس میکند، پاک کنید، مخصوصاً هنگام مسافرت یا زمانی که در نزدیکی فردی که بیمار است. سطوح را در خانه تمیز کنید و پاک کننده ها را در کابینت هایی نگهداری کنید که برای دسترسی کودک شما خیلی بلند هستند یا با قفل های کابینت ضد کودک محکم شده اند.
به اضطراب و استرس رسیدگی کنید.
صحبت کردن درباره مسائل خانوادگی می تواند به شناسایی ترس های خاص و روشن شدن حقایق کمک کند. همچنین به خانوادهها کمک میکند تا در مورد برنامهای که در صورت مریض شدن شخصی یا اتفاق دیگری رخ میدهد که روال عادی را مختل میکند، بحث کنند.
«کودکان وقتی تصمیم می گیرند در مورد COVID-19 چه احساسی داشته باشند به شما نگاه می کنند. میلستون خاطرنشان می کند: اگر احساس آرامش و آمادگی می کنید، آنها نیز احتمالاً همین احساس را خواهند داشت.
هدف ما داشتن کودکانی شادتر و سالمتر است، لطفا با نظرات و پیشنهادات خود ما را در این راه یاری کنید.
رعنااستوری دوست خوب بچه ها، همراه خوب والدین
ترجمه و بازنویسی: رعنا جعفری