عوامل موثر بر مصرف سیگار در نوجوانان چندفرهنگی
خلاصه
از آنجایی که تعداد فزایندهای از نوجوانان چندفرهنگی سیگار کشیدن را در جامعه کره آغاز کردهاند، لازم است وضعیت سیگار کشیدن در میان نوجوانان چندفرهنگی بررسی شود و از طریق برنامههای مداخلهای، آموزش و آگاهی متفاوتی برای ترک سیگار ارائه شود. این مطالعه به بررسی عوامل مؤثر بر سیگار کشیدن در بین نوجوانان چندفرهنگی پرداخت و مداخلاتی را شناسایی کرد. این مطالعه یک پیمایش مقطعی بود. از دادههای خام پانزدهمین نظرسنجی مبتنی بر وب رفتار مخاطرهآمیز جوانان کره (KYRBS) در سال ۲۰۱۹ استفاده کرد. از ۵۷۳۰۳ شرکتکننده در پانزدهمین دوره KYRBS، ۷۴۹ نفر نوجوان چندفرهنگی بودند، یعنی پدر یا مادرشان در کره متولد نشدهاند. عوامل مؤثر بر سیگار کشیدن در میان نوجوانان چندفرهنگی با استفاده از یک نمونه ترکیبی تحلیل رگرسیون لجستیک چندگانه تعیین شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل رگرسیون لجستیک چندگانه نمونه ترکیبی نشان داد که ۴۱ (۶.۴٪) شرکتکننده سیگاری بودند، سطح عملکرد تحصیلی پایینی داشتند، الکل مصرف میکردند، از نظر جنسی فعال بودند و احتمال بیشتری برای سیگار کشیدن با سایر نوجوانان داشتند. آنها ۱۵.۷۹ برابر بیشتر از زمانی که الکل نمینوشیدند سیگار میکشیدند. مداخلات آموزشی و روانشناختی برای افزایش سازگاری چندفرهنگی در مدارس و سطوح عملکرد تحصیلی جوانان، کاهش رفتارهای مخاطرهآمیز سلامتی (نوشیدن و فعالیت جنسی) و در نهایت کاهش میزان سیگار کشیدن مورد نیاز است.
۱. معرفی
کره جنوبی به دلیل افزایش ازدواج های بین المللی و هجوم مداوم کارگران خارجی به سرعت به یک جامعه چند فرهنگی تبدیل شده است . در سال ۲۰۱۹، کره جنوبی ۱۳۷۰۰۰ دانش آموز چندفرهنگی داشت که این مقدار در ۱۲ سال گذشته سه برابر شده است. این تعداد برخلاف کاهش تعداد کل نوجوانان کره ای به افزایش خود ادامه می دهد . به همین ترتیب، نوجوانان مهاجر در سراسر جهان در حال افزایش هستند. آنها یا در کشور میزبان متولد شده اند و حداقل یکی از والدین آنها در خارج از کشور متولد شده اند یا در حالی که هنوز خیلی جوان هستند وارد کشور میزبان می شوند .
نوجوانان چندفرهنگی در کره از نظر اجتماعی و اقتصادی آسیب دیده هستند . نوجوانان چندفرهنگی که حمایت اجتماعی کافی دریافت نمی کنند، سطح بالایی از استرس فرهنگی (آگاهی از تبعیض، توانایی زبان کره ای، یا احساس بیگانگی) دارند. نه تنها این، بلکه بر سلامت روان نیز تأثیر می گذارد . به طور کلی، نوجوانان احساس تنهایی و رنج زیادی می کنند و تمایل به انتخاب نوشیدن الکل و سیگار به عنوان راهی برای غلبه بر مشکلات و بی ثباتی در وظایف رشدی وجود دارد . تجربه سیگار کشیدن نوجوانان با افسردگی، اضطراب، نوشیدن الکل و افکار خودکشی ارتباط زیادی دارد با توجه به همه این مشکلات، آنها بیشتر از نوجوانان عادی دچار استرس می شوند. به طور مشابه، آنها ممکن است رفتارهای سلامتی پرخطرتری مانند سیگار کشیدن و نوشیدن الکل داشته باشند و نرخ سیگار کشیدن بالاتری داشته باشند . سیگار کشیدن در میان نوجوانان چندفرهنگی وسیله ای برای تسکین احساسات سرکوب شده یا دروازه ای برای انتخاب های افراطی است . رفتارهای پرخطر سلامت نوجوانان چندفرهنگی با ترکیب خانواده های چندفرهنگی آنها متفاوت است. اگر پدر و مادر هر دو خارجی باشند یا فقط مادر کره ای باشد، اغلب سیگار می کشند، مشروب می نوشند و رفتارهای جنسی ناامن انجام می دهند . در کشورهای دیگر، میزان مصرف سیگار در نوجوانان چندفرهنگی نیز بالاست، به ویژه برای دختران بسته به ساختار خانواده آنها (یعنی مجرد، سرپرست یا بدون والدین) . بنابراین باید به سیگار به عنوان یک مشکل نگریسته شود و توجه و حمایت اجتماعی از نوجوانان سیگاری صورت گیرد.
در سال های اخیر، تحقیقاتی در کره با علاقه به نوجوانان چندفرهنگی انجام شده است، اما هنوز کافی نیست. هیچ برنامه آموزشی متفاوتی برای پیشگیری از سیگار کشیدن برای نوجوانان چندفرهنگی وجود ندارد. بنابراین، این مطالعه به دنبال شناسایی شرایط واقعی مصرف سیگار در بین نوجوانان چندفرهنگی و عوامل مؤثر بر آن است. نتایج این مطالعه می تواند به عنوان داده های اساسی برای توسعه آموزش و برنامه های پیشگیری از سیگار با در نظر گرفتن ویژگی های نوجوانان چند فرهنگی مورد استفاده قرار گیرد. اهداف خاص آن به شرح زیر بود:
(۱) شناسایی ویژگیهای عمومی شرکتکنندگان (جنس، درجه، سطح تحصیلات والدین، نوع سکونت، وضعیت اقتصادی و سطح عملکرد تحصیلی)، رفتارهای مخاطرهآمیز برای سلامت (نوشیدن، فعالیت جنسی، و مصرف مواد مخدر). سلامت روان (استرس، افسردگی و افکار خودکشی)، و سیگار کشیدن؛
(۲) بررسی تفاوت در سطح سیگار کشیدن با توجه به ویژگی های عمومی شرکت کنندگان، رفتارهای مخاطره آمیز سلامتی و سلامت روان. و
(۳) برای شناسایی عوامل موثر بر سیگار کشیدن آنها.
۲. مواد و روشها
۲.۱. طراحی مطالعه
این مطالعه از یک پیمایش مقطعی برای شناسایی عوامل مؤثر بر مصرف سیگار در بین نوجوانان چندفرهنگی استفاده کرد. از دادههای خام پانزدهمین نظرسنجی مبتنی بر وب رفتار ریسک جوانان کره (KYRBS) در سال ۲۰۱۹ استفاده کرد.
۲.۲. شرکت کنندگان
دادههای خام از پانزدهمین (۲۰۱۹) دهمین نظرسنجی مبتنی بر وب درباره رفتار خطرآفرین جوانان کره که سالانه توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای کره انجام میشود، استفاده شد. در مجموع ۵۷۳۰۳ نفر از ۸۰۰ مدرسه، از جمله جوانان از سال اول راهنمایی تا سوم دبیرستان، پاسخ دادند. از ۵۷۳۰۳ شرکت کننده در پانزدهمین دوره KYRBS، ۷۴۹ نفر به سوال “آیا پدرت در کره متولد شده است؟” یا “آیا مادرت در کره به دنیا آمده است؟” بنابراین، این ۷۴۹ پاسخ دهنده شرکت کنندگان مطالعه ما بودند. این تحقیق تأییدیه هیئت بازبینی نهادی را از مؤسسه ملی کره برای سیاستهای اخلاق زیستی دریافت کرد (شماره IRB: P01-202011-21-016).
۲.۳. ابزار
متغیر وابسته مطالعه سیگار کشیدن نوجوانان چندفرهنگی بود، در حالی که متغیرهای مستقل ویژگیهای عمومی، رفتارهای مخاطرهآمیز سلامتی و سلامت روان مرتبط با سیگار کشیدن نوجوانان چندفرهنگی بود.
۲.۴. خصوصیات عمومی
مشخصات کلی شامل جنس، مقطع تحصیلی، تحصیلات پدر، تحصیلات مادر، نوع سکونت، وضعیت اقتصادی و سطح عملکرد تحصیلی بود. جنسیت را می توان با “مرد” و “مونث” پاسخ داد. نمره با “مدرسه راهنمایی” یا “دبیرستان”؛ تحصیلات پدر و مادر با «بالاتر از کالج»، «دبیرستان»، «زیر مدرسه راهنمایی» یا «ناشناس»؛ نوع اقامت با “با خانواده” و “غیرخانواده”؛ وضعیت اقتصادی با «بالا»، «متوسط» یا «کم»؛ و سطح عملکرد تحصیلی با “بالا”، “متوسط” یا “پایین”.
۲.۵. رفتارهای مخاطره آمیز سلامتی
رفتارهای مخاطره آمیز سلامتی شامل نوشیدن الکل، فعالیت جنسی و مصرف مواد مخدر بود. در صورتی که شرکت کنندگان به این سوال پاسخ دهند که “آیا تا کنون بیش از یک نوشیدنی خورده اید؟” وضعیت نوشیدن به عنوان “بله” طبقه بندی می شود. و «بیش از یک بار» به این سؤال که «در ۳۰ روز گذشته، حدود چند روز بیش از یک نوشیدنی خوردهاید؟» اگر شرکت کنندگان به هر دو سوال “نه” پاسخ دادند، وضعیت نوشیدن آنها به عنوان “نه” طبقه بندی می شد. به این سؤال که «آیا تا به حال رابطه جنسی داشته اید؟» با «بله» یا «نه» پاسخ داده شد. به این سؤال که «آیا تا به حال از روی عادت یا عمد مواد مخدر مصرف کردهاید یا گاز بوتان یا باند مصرف کردهاید؟» پاسخ «بله» یا «نه» داده شد؟
۲.۶. سلامت روان
در این مطالعه سلامت روان شامل استرس، افسردگی و افکار خودکشی بود. به این سؤال که «معمولاً چقدر استرس احساس میکنید؟» به استرس با «خیلی زیاد»، «زیاد»، «کمی»، «نه زیاد» یا «اصلاً» پاسخ داده شد. به این سؤال که «در ۱۲ ماه گذشته، آیا به اندازه کافی احساس غمگینی یا ناامیدی کرده اید که بتوانید زندگی روزمره خود را به مدت ۲ هفته متوقف کنید، به افسردگی با «بله» یا «خیر» پاسخ داده شد؟ به این سؤال که «در ۱۲ ماه گذشته، آیا به خودکشی فکر کردهاید؟» به افکار خودکشی پاسخ «بله» یا «نه» داده شد.
۲.۷. سیگار کشیدن
در صورتی که شرکت کنندگان به این سوال پاسخ مثبت دهند، وضعیت سیگار کشیدن به عنوان “بله” طبقه بندی می شود، “آیا تا به حال یک یا دو سیگار از سیگار کشیده اید؟” و “بیش از یک بار” به این سوال که “در ۳۰ روز گذشته، در چند روز حداقل یک نخ سیگار کشیده اید؟” اگر شرکت کنندگان به هر دو سوال پاسخ «نه» دادند، وضعیت سیگار کشیدن آنها به عنوان «نه» طبقه بندی می شد.
۲.۸. تحلیل داده ها
دادههای (۱۵th KYRBS سال ۲۰۱۹) مورد استفاده در این مطالعه با استفاده از تجزیه و تحلیل نمونه مرکب که لایهها، خوشهها، وزن ( W ) و یک ضریب اصلاح جمعیت محدود را منعکس میکرد، مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از IBM SPSS Statistics 25 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
- (۱)
-
فراوانی و درصد ویژگیهای عمومی، رفتارهای مخاطرهآمیز سلامتی، سلامت روان و مصرف سیگار در نوجوانان چندفرهنگی.
- (۲)
-
تفاوت سیگار کشیدن با توجه به ویژگیهای عمومی، رفتارهای مخاطرهآمیز سلامتی و سلامت روان در بین نوجوانان چندفرهنگی با استفاده از آزمون مجذور کای رائو اسکات.
- (۳)
-
عوامل موثر بر سیگار کشیدن در نوجوانان چندفرهنگی با استفاده از تحلیل رگرسیون لجستیک چندگانه.
۳. نتایج
۳.۱. ویژگی های عمومی، رفتارهای مخاطره آمیز سلامتی، سلامت روان و مصرف سیگار در نوجوانان چندفرهنگی
جمعیت مورد مطالعه شامل تعداد بیشتری زن نسبت به مرد بود (۳۹۱ [۵۰.۷٪] در مقابل ۳۵۸ [۴۹.۳٪]). تعداد دانش آموزان دبیرستانی دو برابر بیشتر از دانش آموزان دبیرستانی بود (۵۲۳ [۶۳.۷٪] در مقابل ۲۲۶ [۳۶.۳٪]). در مورد سطح تحصیلات پدرانشان، اکثریت پاسخهای «ناشناخته»، پس از آن «دبیرستان»، «بالاتر از دانشگاه» و سپس «زیر دبیرستان» (۲۵۸ [۳۳.۸٪]، ۲۱۵ [۳۰.۲٪]، ۱۵۶ [۲۳.۸٪] پاسخ دادند. ]، و ۸۶ [۱۲.۱٪]، به ترتیب). برای مادران، اکثر شرکتکنندگان پاسخ «ناشناخته»، و پس از آن «بالاتر از کالج»، «دبیرستان» و «زیر دبیرستان» (۳۰۱ [۳۷.۳٪]، ۲۱۹ [۳۰.۹٪]، ۱۶۰ [۲۲.۹٪] و ۶۵ [۸.۸٪]، به ترتیب). علاوه بر این، ۷۰۴ نفر (۹۳.۱%) با خانواده خود زندگی می کردند، در حالی که ۴۵ (۶.۹%) زندگی نمی کردند. اکثریت دارای وضعیت اقتصادی متوسط (۳۸۱ [۴۷.۹٪])، پس از آن بالا (۱۹۲ [۲۷.۱٪]) و پایین (۱۷۶ [۲۵.۰٪]) بودند. با این حال، سطح عملکرد تحصیلی عمدتاً در میان شرکتکنندگان پایین بود (۳۰۴ [۴۲.۱٪])، در حالی که افراد با میزان پیشرفت بالا و متوسط از نظر تعداد مشابه بودند (به ترتیب ۲۲۲ [۳۱.۴٪] و ۲۲۳ [۲۶.۵٪]). علاوه بر این، ۲۰۷ نفر (۳۰.۰%) نوشیدن الکل را تجربه کرده بودند، ۵۱ نفر (۸.۲%) از نظر جنسی فعال بودند و ۱۹ نفر (۳.۲%) از داروهای ممنوعه استفاده کرده بودند. اکثر شرکتکنندگان سطح استرس خود را «کم» (۲۸۳ [۳۶.۷ درصد])، پس از آن «خیلی» (۲۰۳ [۲۷.۸ درصد])، «نه زیاد» (۱۳۰ [۱۶.۷٪])، «خیلی زیاد» دریافت کردند. ” (۱۰۶ [۱۵.۵٪])، و “اصلا” (۲۷ [۳.۳٪]). این در حالی است که تنها ۲۰۵ نفر (۹/۲۹ درصد) افسرده و ۱۱۶ نفر (۳/۱۶ درصد) تمایل به خودکشی داشتند. ۲ درصد فعالیت جنسی داشتند و ۱۹ نفر (۲/۳ درصد) از داروهای ممنوعه استفاده کرده بودند. اکثر شرکتکنندگان سطح استرس خود را «کم» (۲۸۳ [۳۶.۷ درصد])، پس از آن «خیلی» (۲۰۳ [۲۷.۸ درصد])، «نه زیاد» (۱۳۰ [۱۶.۷٪])، «خیلی زیاد» دریافت کردند. ” (۱۰۶ [۱۵.۵٪])، و “اصلا” (۲۷ [۳.۳٪]). این در حالی است که تنها ۲۰۵ نفر (۹/۲۹ درصد) افسرده و ۱۱۶ نفر (۳/۱۶ درصد) تمایل به خودکشی داشتند. ۲ درصد فعالیت جنسی داشتند و ۱۹ نفر (۲/۳ درصد) از داروهای ممنوعه استفاده کرده بودند. اکثر شرکتکنندگان سطح استرس خود را «کم» (۲۸۳ [۳۶.۷ درصد])، پس از آن «خیلی» (۲۰۳ [۲۷.۸ درصد])، «نه زیاد» (۱۳۰ [۱۶.۷٪])، «خیلی زیاد» دریافت کردند. ” (۱۰۶ [۱۵.۵٪])، و “اصلا” (۲۷ [۳.۳٪]). این در حالی است که تنها ۲۰۵ نفر (۹/۲۹ درصد) افسرده و ۱۱۶ نفر (۳/۱۶ درصد) تمایل به خودکشی داشتند.
۳.۲. تفاوت در مصرف سیگار بر اساس ویژگی های عمومی نوجوانان چندفرهنگی، رفتارهای مخاطره آمیز سلامتی و سلامت روان
نمره (اصلاح شده F [Fm] = 9.65، p = ۰.۰۰۲)، نوع محل سکونت (Fm = 6.01، p = ۰.۰۱۵)، سطح عملکرد تحصیلی (Fm = 7.15، p = ۰.۰۰۱)، نوشیدن (Fm = 62.04، p <0.001) ، فعالیت جنسی (Fm = 60.96، P <0.001)، مصرف مواد مخدر (Fm = 22.73، P <0.001)، استرس (Fm = 5.29، P <0.001)، و افکار خودکشی (Fm = 4.82، P = ۰.۰۲۹) معنی دار بود. .
تجربه استعمال دخانیات در دانشآموزان دبیرستانی (۹/۱۰%) نسبت به دانشآموزان راهنمایی (۸/۳%)، در شرکتکنندگانی که پاسخ «غیرخانواده» (۱۷.۱ درصد) نسبت به افراد «با خانواده» (۵.۶ درصد) و در شرکتکنندگان با سطح پایین بالاتر بود. پیشرفت تحصیلی (۱۰.۹%) نسبت به افراد با متوسط (۲.۱%) و بالا (۴.۰%) و در شرکت کنندگان با تجربه نوشیدن (۱۸.۹%) نسبت به افراد بدون (۱.۱%). سیگار کشیدن نیز در افراد فعال جنسی (۳۴.۰%) بیشتر از موارد غیر فعال (۳.۹%) و مصرف مواد مخدر (۳۴.۲%) از غیر فعال (۵.۵%) بود. میزان سیگار کشیدن در زمانی که استرس «بیش از حد» بود ۱۶.۴ درصد و زمانی که «اصلاً نبود» ۳.۴ درصد بود. در نهایت، تجربه سیگار کشیدن در افراد دارای افکار خودکشی (۱۱.۷٪) بیشتر از افراد بدون (۵.۴٪) بود.
۳.۳. عوامل موثر بر مصرف سیگار در نوجوانان چندفرهنگی
برای تعیین عوامل مؤثر بر سیگار کشیدن در نوجوانان چندفرهنگی، متغیرهای معنیدار آماری ویژگیهای عمومی، رفتارهای مخاطرهآمیز سلامت و سلامت روان را در نظر گرفتیم. ما این عوامل را با استفاده از رگرسیون لجستیک چندگانه تجزیه و تحلیل کردیم و دریافتیم که مدل به دست آمده معنادار بود (Wald F = 5.211، P <0.001). قدرت توضیح ۴۱.۱ درصد بود. پیشرفت تحصیلی و رفتارهای مخاطره آمیز سلامتی، از جمله نوشیدن الکل و فعالیت جنسی، عوامل موثر بر سیگار کشیدن در میان نوجوانان چندفرهنگی بودند.
۴. بحث
این مطالعه از ۱۵th KYRBS برای تعیین عواملی که بر سیگار کشیدن در میان نوجوانان چندفرهنگی در کره جنوبی تأثیر می گذارد استفاده کرد. از ۵۷۳۰۳ شرکتکننده در نظرسنجی، ۷۴۹ نفر گزارش کردند که پدر یا مادرشان در کره متولد نشدهاند. از این رو، آنها شرکت کنندگان مطالعه ما شدند. ما دریافتیم که ۴۱ نفر (۶.۴٪) از ۷۴۹ شرکت کننده سیگار می کشیدند. این نوجوانان چندفرهنگی زمانی که سطح عملکرد تحصیلی پایینی داشتند، مشروبات الکلی مینوشیدند و فعالیت جنسی داشتند، بیشتر سیگار میکشیدند.
در این مطالعه تعداد نوجوانان چندفرهنگی مشروب خوار ۲۰۷ نفر (۳۰%) بود. نوشیدن یک پیش بینی قوی از وضعیت فعلی سیگار کشیدن بود. نوجوانان خانواده های چندفرهنگی به دلیل مشکلات پیچیده ای مانند تضادهای فرهنگی و ظواهر مختلف، نسبتاً به راحتی در معرض استرس روانی قرار می گیرند . برای حل این احساسات منفی، نوجوانان خانواده های چند فرهنگی اغلب الکل می نوشند . از این میان، ۳۶ نفر (۹/۱۸%) در مجموع مشروب مینوشیدند و سیگار میکشیدند. رابطه بین الکل و سیگار را می توان با تئوری رفتار مشکل توضیح داد. به عبارت دیگر، چندین عامل مشترک در بروز انواع رفتارهای مخاطره آمیز سلامتی وجود دارد و از این نظر، نوشیدن الکل و سیگار همزیستی دارند. برای مثال، نوجوانانی که الکل مینوشند، سه برابر بیشتر از نوجوانانی که الکل نمینوشند، سیگاری میشوند، و بهطور مشابه، نوجوانانی که سیگار میکشند، سه برابر بیشتر از نوجوانانی که سیگار نمیکشند، مشروبخوار میشوند .
بر اساس یک نظرسنجی، میزان تجربه سیگار کشیدن در طول زندگی نوجوانان خانوادههای کره شمالی بیش از دو برابر نوجوانان کره جنوبی بود و استرس به دلیل تجارب آسیبهای روحی و جسمی ناشی از فرار از کره شمالی، عامل اصلی ایجادکننده آن بود . به طور کلی، نوجوانانی که احساس استرس می کنند، میزان مصرف سیگار نسبتاً بالایی دارند . اگرچه استرس در این مطالعه عامل مؤثر بر سیگار نبود، به نظر میرسد بیش از نیمی از نوجوانان استرس را در ویژگیهای کلی تجربه میکنند. بنابراین، از نظر این واقعیت که استرس به عنوان یک علت الکل عمل می کند ، تصور می شود که استرس به طور غیرمستقیم بر سیگار کشیدن از طریق نوشیدن الکل تأثیر می گذارد. از آنجایی که سنین شروع مصرف الکل و سیگار در بین نوجوانان به تدریج در حال کاهش است و استفاده از انواع سیگار مانند سیگار الکترونیکی در بین نوجوانان اخیراً افزایش یافته است، آموزش برای جلوگیری از مصرف الکل و سیگار که سلامت افراد را تهدید می کند. نوجوانان، باید زود انجام شود.
نوجوانانی که از نظر جنسی بسیار کنجکاو هستند به طور بی رویه در معرض اطلاعات مربوط به جنسیت آنلاین قرار می گیرند. تجارب جنسی نوجوانان مشکل ساز است زیرا ممکن است اطلاعات درستی در مورد رابطه جنسی کسب نکرده باشند. علاوه بر این، نوجوانان هنوز از نظر مسئولیت بیماری های مقاربتی و بارداری که ممکن است پس از تجربه جنسی رخ دهد، نابالغ هستند. تجربه جنسی نوجوانان از کنجکاوی شروع می شود و تمایل دارد که همزمان با نوشیدن الکل و سیگار رخ دهد . یعنی مربوط به رفتار مشکل ساز نوجوانان است. بنابراین در تدوین برنامه پیشگیری از استعمال دخانیات باید همزمان برنامه های آموزش جنسی مناسب و آموزش نوشیدن الکل اجرا شود.
لی و همکاران نرخ بالای سیگار کشیدن در میان نوجوانان چندفرهنگی که سطح عملکرد تحصیلی پایینی داشتند، مطابق با نتایج مطالعه ما گزارش کردند. مطالعات روی سیگار کشیدن در میان نوجوانان عادی نیز نرخ بالای سیگار کشیدن را در میان نوجوانان با سطوح عملکرد تحصیلی پایین گزارش کردند . طبق مطالعه یانگ و همکاران. ، کودکان خانواده های چندفرهنگی اغلب به دلیل حمایت آموزشی ناکافی، تبعیض و مشکلات ارتباط با همسالان، مدرسه را ترک می کنند. کو اشاره کرد که نوجوانان چندفرهنگی به دلیل مشکلات زبانی، تعارض بین والدین خارجی و گروه های همسال و تبعیض در مدرسه و اینکه احتمالاً برای اجتناب از استرس، مشروبات الکلی و سیگار می کشند، در برابر استرس آسیب پذیر هستند. بنابراین، نوجوانان چندفرهنگی نیاز به سازگاری روانی، بهبود انگیزه تحصیلی و برنامه های مشاوره روانشناختی دارند که نشان دهنده نیاز به رشد روانی و عاطفی و حمایت فیزیکی برای کمک به نوجوانان چندفرهنگی است که با همسالان خود هماهنگ شوند.
عادات شکل گرفته در دوران نوجوانی بر زندگی بزرگسالی آینده نوجوانان تأثیر می گذارد. بنابراین داشتن عادات خوب برای بهبود سلامت آنها مهم است. برنامه هایی مانند آموزش پیشگیری از سیگار برای نوجوانان چندفرهنگی باید تدوین شود. هنگامی که سیگار کشیدن توصیه می شود، مداخلات آموزشی مانند آموزش ابراز وجود برای امتناع لازم است.
با توجه به محدودیتهای مطالعه، این مطالعه شامل دادههای خام در مقیاس بزرگ و گزارشهای شخصی بود. از این رو، این مطالعه را نمی توان به نوجوانانی تعمیم داد که در حال حاضر فرهنگ ها، ملیت ها و درجات مهارت های زبان کره ای متفاوتی دارند. علاوه بر این، سیگارهای الکترونیکی که در بین نوجوانان در حال افزایش است مورد توجه قرار نگرفت . بنابراین، تحقیقات آینده باید بر روی عواملی متمرکز شود که بر میزان سیگار کشیدن نوجوانان چندفرهنگی با توجه به تفاوتهای فرهنگ، ملیت، مهارتهای زبان کرهای، نوع سیگار کشیدن و خشونت تأثیر میگذارد.
۵. نتیجه گیری ها
در این مطالعه ۷۴۹ نوجوان چندفرهنگی از KYRBS 15 مورد بررسی قرار گرفتند. مشخص شد که نوجوانان چندفرهنگی زمانی که پیشرفت تحصیلی پایین تری داشتند، مشروب نوشیده بودند و فعالیت جنسی داشتند، بیشتر سیگار می کشیدند. علاوه بر این، افرادی که تجربه نوشیدن الکل داشتند، ۱۵.۷۹ برابر بیشتر از افرادی که مشروب نمینوشیدند، سیگار میکشیدند.
بنابراین، مداخلات آموزشی و روانشناختی باید مورد توجه قرار گیرد که نیازمند رویکردی چند بعدی شامل والدین، گروههای همسالان و معلمان مدرسه است. این مداخلات به افزایش سازگاری نوجوانان چندفرهنگی در مدرسه، کاهش میزان تجربه رفتارهای مخاطرهآمیز سلامتی، مانند نوشیدن الکل، فعال بودن جنسی، و مصرف مواد و در نهایت، کاهش میزان سیگار کشیدن آنها کمک میکند.
هدف ما داشتن کودکانی شادتر و سالمتر است لطفا با نظرات و پیشنهادات خود ما را در ادامه ی این راه یاری کنید
رعنا استوری دوست خوب کودکان ، همراه خوب والدین
ترجمه و بازنویسی: رعنا جعفری
منبع:
۱:
۲: