هفت روش مهم برای ایجاد علاقه مندی کودکان به کتاب
۱.کودک تا دوسالگی علاقه به تصاویر دارد و رنگ های شاد و تصویرهایی مانند حیوانات و طبیعت او را جذب میکند. بهتر است در این سن کتاب های پارچه ای یا پلاستیکی که تصاویر در آن ها هست برای او بخرید.
۲.کودک اولین الگوها را از والدین میگیرد. یعنی اگر شما رفتار متداولی پیش کودک داشته باشید او از شما تاثیر میگیرد و تقلید میکند. پس نتیجه میگیریم بهتر است کنار کودک کتاب در دست داشته باشید تا او این صحنه را ببیند و برایش کتابخوانی ناآشنا نماند.
۳.به کودک اجازه دهید هروقت دلش خواست کتاب را در دست بگیرد و اگر دیدید در ساعاتی از شبانه روز علاقه به داستان خواندن شما ندارد و دوست ندارد کتاب دستش بگیرد اصلا او را مجبور نکنید.
۴.کمی که سن کودک بالا میرود، علاقه به شعر پیدا میکند چون هم آهنگین است و راحت به خاطر میسپارد و هم میتواند با والدین یا دوستانش آنرا بخواند. پس کتاب های شعر با تصاویر برایش بخرید و بخوانید.
۵.گاهی کودکان همچنان علاقه ای به کتاب از خود نشان نمیدهند. ایرادی ندارد. میتوانید یک راه خوب را انتخاب کنید. او را به شهرکتاب ببرید و با انتخاب خودش کتاب های نقاشی شده و تصویری با متن های کم را بخرید تا خودش به چیزی که خریداری شده علاقه مند شود.
۶.و اما یک راه دیگر اینکه اگر کتاب داستانی برای کودکتان که به شش سالگی رسیده انتخاب میکنید، بصورت بازی جمعی یا نمایشنامه، با کمک اعضای خانواده یا دوستانش، آن را اجرا کنید. این راه بسیار مفید است.
۷.و اما راه مهم و معجزه کننده ای که پیشنهاد میکنیم، کتاب های صوتی است. برای کودک داستان صوتی پخش کنید چون او با شنیدن داستان با شخصیت ها ارتباط میگیرد و علاقه مند میشود مدام قصه ها را گوش کند.
و در این راه، حتی میتوانید صدای خودتان را ضبط کنید و حتی در ماشین برای کودک بگذارید.
به هرحال کودک در مسیر رشد، اگر در فضای مناسبی که شما والدین ایجاد میکنید قرار بگیرد، خودبخود به کتاب و داستان علاقه مند میشود و این در رشد فکری و بلوغ آینده وی تاثیر میگذارد.
هدف ما داشتن کودکانی شادتر و سالمتر است، لطفا با نظرات و پیشنهادات خود ما را در این راه یاری کنید.
رعنااستوری، دوست خوب کودکان، همراه خوب والدین