کتاب دری و دوست راست راستکیاش
شروع مدرسهها و رفتن کودکان به محیطی بزرگتر و نسبتا غریبه با منزل، مشکلات خاصی برای کودکان ایجاد میکند که یکی از آنها تطبیق وی با همکلاسیهایش و توان برقراری ارتباط دوستانه است.
کتاب دری و دوست راست راستکیاش، با فضایی طناز و جذاب، به این موضوع پرداخته و به والدین هم در طی کردن این مسیر دشوار برای کودک، راهنمایی میدهد و کمک میرساند.
درباره کتاب روایت شده است :
“دری” وروجک دیگه شیش سالش شده و بالاخره داره میره مدرسه! اما هنوزم دلش میخواد با “مری” و بقیه دوستهای هیولاییاش توی خونه بمونه و بازی کنه، از یه طرفم بدش نمیاد توی مدرسه دوست راستراستکی پیدا کنه. اما دوستِ راستراستکی چهجوریه!؟ اونم مث هیولاهاست؟ لباس پفپفی میپوشه؟ دندوناش افتادن؟ روی سرش تاج داره؟ اگه دوست راستراستکی توی یه قلعه زندگی کنه و یه اژدها هم داشته باشه همه چی عااااالی میشه!
و در خلاصه این کتاب مترجم مینویسد:
« دری و دوست راست راستکی اش » جلد دیگر از مجموعهی «داستانهای دری» است. در این داستان دری به کلاس اول میرود. خواهر و برادر بزرگش فهرست بلندبالایی از کارهایی که نباید بکند آماده کردهاند:
دیگه نمیتونی تمام روز با این لباس خواب کهنه و کثیف بچرخی
نباید توی مدرسه با خودت حرف بزنی
دیگه مثل پارسال نمیتونی با چیزهای توی کلاس قلعه درست کنی
فقط سعی کن خیالبافی نکنی
و یک چیز خیلی مهم که باید یادت بمونه اینه که خودت نباشی
او بسیار نگران است چون خواهر و برادرش به او میگویند که اگر به این کارهایش ادامه دهد در مدرسه تنها خواهد ماند و به او توصیه میکنند که «خودت نباش».
اما این توصیهها نه تنها به او کمکی نمیکند بلکه سبب سردرگمیاش میشود. او دوست دارد با همکلاسیاش، رزابل، دختری که دو تا از دندانهای جلوییاش افتاده است و لباس مدل قدیمی با دامنی پفی میپوشد دوست شود. اما اوضاع چندان خوب پیش نمیرود. از سوی دیگر ویولت و لوک حرف او را دربارهی رزابل باور نمیکنند. دری مستاصل و بسیار غمگین است. مری به او اطمینان میدهد که برای دوست شدن با رزابل کافی است که خودش باشد.
مجموعه داستانهای دری برای بلندخوانی دو نفره (والد- مربی و کودک) مناسب است.
نویسنده این کتاب ابی هلن و مترجم آن نلی محجوب است.