عادت چیست و چگونه عادات بد درونی میشود؟
هزاران درود بر همراهان همیشگی رعنا استوری
کودکی فصل یادگیری است. صفحه وجود کودکان خام است و هر آنچه از محیط پیرامون دریافت میکنند بر آن نقش میبندد و در گذر زمان به صورت عادت و هنجار در کودک نهادینه میشود.
از طرفی کودکان در جریان رشد خود، تغییرات هورمونی و بیولوژیکی را تجربه میکنند و بر مبنای شاخصههای وجودی خود، رفتارها و اخلاقیات متفاوتی از خود بروز میدهند.
گاهی کودکان، در پروسه رشد خود، رفتارهایی را از خود بروز میدهند که اگر به صورت تکرار درآیند و عادت وجودی کودک شوند، عوارض بسیاری برای کودک به دنبال خواهند داشت.
در این مقاله، ما سعی کردیم عادات بد و نادرستی را که در اغلب کودکان دیده میشود، مورد بررسی قرار داده و راههای مقابله و رفع عادات بد را در کودکان بیان کنیم.
چگونه با عادات بد کودکان مقابله کنیم؟
عادت، یک عمل تکرار شونده است که شخص بدون اینکه متوجه باشد، انجام میدهد.
در مورد کودکان این عادات چندان نگرانکننده نیستند. دست کردن در بینی، مکیدن انگشت یا لب ها، کشیدن مو و جویدن اشیا از عادات معمول در کودکان هستند.
علت شکلگیری عادات بد
.نیاز به احساس آرامش: برخی عادات برای کودک آرامبخش است. مانند مکیدن انگشت
.نیاز به سرگرمی یا از روی اضطراب: برخی عادات، سرگرم کننده هستند یا اینکه کودک به طور ناخودآگاه هنگام اضطراب به آنها روی میآورد.
.عوارض بعد از بیماری: گاهی اوقات دلایل عملی برای بعضی عادات وجود دارد. مثلا کودکی که پس از بهبود سرماخوردگیاش همچنان به ور رفتن با بینی خود ادامه میدهد.
.تقلید از دیگران: کودکان برخی عادات را از والدین خود میآموزند. مثلا کودک ممکن است عادت جویدن ناخن را از پدرش یادگرفته باشد
رعنا استوری، دوست خوب کودکان، همراه خوب والدین
تلاش ما برای داشتن کودکانی شادتر و سالمتر است. لطفا با پیشنهادات و نظرات سازنده خود ما را در ادامه این راه یاری کنید.
منبع مقاله:
How to deal with bad habits in children